Livsmedel med låg fetthalt - Bestämning av resthalter av bromid - Del 1: Bestämning av totalhalten bromid som oorganisk bromid
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN 13191-1
Livsmedel med låg fetthalt - Bestämning av resthalter av bromid - Del 1: Bestämning av totalhalten bromid som oorganisk bromid
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This European Standard specifies a gas chromatographic (GC) method for the determination of bromide residues (including some organic bromine present) as inorganic bromide in non-fatty foods.
Generally, the maximum residue levels are expressed in terms of bromide ion from all sources but not including covalently bound bromine.
The method is applicable to beets, carrots, chicory, endives, cereal grains, lettuce, potatoes, spinach, strawberries and tomato. It has been validated in an interlaboratory test on lettuce [1].
Livsmedel med låg fetthalt - Bestämning av resthalter av bromid - Del 1: Bestämning av totalhalten bromid som oorganisk bromid
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang