Livsmedel - Bestämning av vitamin E med HPLC - Mätning av alfa-, beta-, gamma- och delta-tokoferoler
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN 12822:2014
Livsmedel - Bestämning av vitamin E med HPLC - Mätning av alfa-, beta-, gamma- och delta-tokoferoler
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This European Standard specifies a method for the determination of vitamin E in foods by high performance liquid chromatography (HPLC). The determination of vitamin E content is carried out by measurement of a-, ß , ?- and d-tocopherol. This method has been validated in two interlaboratory studies. The first study was for the analysis of a-tocopherol in margarine and milk powder ranging from 9,89 mg/100 g to 24,09 mg/100 g. The second study was for the analysis of a-, ß-, ?- and d-tocopherol in milk powder and of a-, and ß-tocopherol in oat powder ranging from 0,057 mg/100 g (ß-tocopherol) to 10,2 mg/100 g (a-tocopherol). NOTE The vitamin E activity can be calculated from the tocopherol content assuming appropriate factors as given in [1], [2], [3] and [4].
Livsmedel - Bestämning av vitamin E med HPLC - Mätning av alfa-, beta-, gamma- och delta-tokoferoler
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
Internationell titel: Foodstuffs - Determination of vitamin E by high performance liquid chromatography - Measurement of alfa-, beta-, gamma- and delta-tocopherol