Livsmedel - Bestämning av phomopsin A i lupinfrön och lupinprodukter med HPLC-MS/MS
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN 17252:2020
Livsmedel - Bestämning av phomopsin A i lupinfrön och lupinprodukter med HPLC-MS/MS
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This document specifies a procedure for the determination of phomopsin A in lupin seeds and lupin-derived products based on liquid chromatography with tandem mass spectrometry (LC-MS/MS). Several phomopsins exist, i.e. phomopsin A, B, C and D, but the method only deals with the quantitative measurement of phomopsin A due to lack of commercially available analytical reference standards for the other phomopsins.
The method has been validated for phomopsin A in naturally contaminated lupin seeds, lupin flour and crisp bread at levels ranging from approximately 5 µg/kg to 60 µg/kg
Livsmedel - Bestämning av phomopsin A i lupinfrön och lupinprodukter med HPLC-MS/MS
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang