Ris - Bestämning av amylosinnehåll - Del 2: Spektrofotometrisk rutinmetod utan avfettningsförfarande och med kalibrering från risstandarder (ISO 6647-2:2020)
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN ISO 6647-2:2020
Ris - Bestämning av amylosinnehåll - Del 2: Spektrofotometrisk rutinmetod utan avfettningsförfarande och med kalibrering från risstandarder (ISO 6647-2:2020)
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This document specifies two simplified routine methods for the determination of the amylose mass fraction of milled rice, non-parboiled. The main difference between the two methods is the dispersion procedure: method A specifies hot dispersion, and method B specifies cold dispersion.
Both methods are applicable to rice with an amylose mass fraction higher than 5 %.
NOTE These methods describe simplified procedures for the preparation of samples, which are frequently used in routine laboratories. The methods use the same reagents as the reference method (see ISO 6647-1), but omit the defatting step. Rice samples where the amylose mass fraction has been determined by the reference method are used as standards.
Ris - Bestämning av amylosinnehåll - Del 2: Spektrofotometrisk rutinmetod utan avfettningsförfarande och med kalibrering från risstandarder (ISO 6647-2:2020)
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
Internationell titel: Rice - Determination of amylose content - Part 2: Spectrophotometric routine method without defatting procedure and with calibration from rice standards (ISO 6647-2:2020)