StandardSvensk standard
·
SS-EN 1672-2:2005+A1:2009
Livsmedelsmaskiner - Grundläggande begrepp - Del 2: Hygienkrav
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
I denna standard anges allmänna hygienkrav för maskiner som används vid beredning och bearbetning av livsmedel som ska konsumeras av människor och, i förekommande fall, djur, för att eliminera eller minimera risken för smitta, infektion, sjukdom eller skador på grund av detta livsmedel. De risker som är relevanta för användning av sådana livsmedelsmaskiner identifieras och konstruktionsmetoder och information för använd-ningen som ska eliminera eller reducera dessa risker beskrivs.I denna standard behandlas inte de hygienrelaterade risker för personalen som uppstår på grund av användning av maskinen.Denna standard gäller för livsmedelsmaskiner —Exempel på sådana grupper av livsmedelsmaskiner ges i informationsbilaga B. ANM. Separata hygienkrav finns i andra EU-direktiv (se litteraturförteckningen). De principer som tas upp i denna standard kan dessutom tillämpas på andra maskiner och annan utrustning som används för bearbetning av livsmedel där liknande risker förekommer. Exempel på hygienrisker och godtagbara lösningar finns i den informativa bilagan A. Denna standard är inte tillämpligt för maskiner som är tillverkade före det datum då denna standard publicerades av CEN.
StandardSvensk standard
·
SS-EN 1672-2:2005+A1:2009
Livsmedelsmaskiner - Grundläggande begrepp - Del 2: Hygienkrav
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang