Forma framtidens tillgångsförvaltning och underhåll

Vi står inför utmaningen att hantera och underhålla en åldrande infrastruktur och industri, samtidigt som kraven på hållbarhet ökar. Hur tillgångar förvaltas är avgörande för ett framgångsrikt Sverige. Så hur styr och leder vi verksamheter, för att få ut mest av varje investerad krona? Den 8 oktober berättar vi om hur nya standarder spelar in och hur du kan vara med och påverka. Begränsat antal platser så anmäl dig idag!

maniskyddshjalm.jpg

SIS kommittéer för Tillgångsförvaltning och Underhåll arbetar aktivt med att utveckla standarder (bland annat ISO 55000 – Asset Management System) som hjälper organisationer att utveckla och ta hand om tillgångar på mest kostnadseffektiva sätt.

Flera standarder som ökar svenska organisationers möjligheter att möta framtiden med innovation och utvecklande samarbeten har nyligen publicerats.

Publicerade standarder och uppdateringar

Flera standarder inom ISO 5500x-serien har uppdaterats och nyligen publicerats. Bland nyheterna finns:

  • ISO 55000 vars uppdateringar förbättrar tydligheten för läsarna, vilket gör standarden till ett måste för högsta ledningen, ägare, regeringar och tillgångsförvaltare som vill maximera värdet från både fysiska och icke-fysiska tillgångar.
  • ISO 55001 som specificerar krav för ett Asset management-system, tillämpligt på alla tillgångstyper, sektorer och organisationsstorlekar.
  • ISO 55010 som ger viktig vägledning för tillgångsförvaltare, ekonomichefer och finansiella team att integrera finansiella och icke-finansiella aspekter av verksamheten, vilket förbättrar kompetensen i att kontrollera kostnader och risker.
  • En ny standard som ger vägledning i hur man kan öka engagemanget och delaktigheten hos personalen inom ett tillgångsförvaltningssystem för att förbättra den övergripande effektiviteten i att omvandla tillgångsförvaltningsmål till resultat. 
  • Publicering av standarden SS-EN16646 på svenska.
  • Översättning av standarden för nyckeltal inom underhåll SS-EN15341 pågår av TK113.

Välkomna att anmäla dig till vårt hybrida seminar om framtidens tillgångsförvaltning och underhållsutmaningar och få djupare information om nyheterna ovan. Vi kommer även dela ut en liten goodiebag till de som deltar på plats.

Har du frågor? Kontakta Yulianna Munoz, Projektledare SIS

Talare

Mattias Androls, Stockholms stad samt ordf. SIS kommitté för Tillgångsförvaltning

Kristian Wendt, Riksorganisationen svenskt underhåll samt ordf. SIS kommitté för Underhåll

Vi ser fram emot din medverkan den 8 oktober och att tillsammans forma framtidens standarder!

Anmäl dig här:

 

För mer information, vänligen kontakta:
Yulianna Munoz eller Madeleine Thour, Projektledare SIS

 

 

 


Tid och plats

Datum:  2024-10-08

Tid: 14:00 - 15:30

Plats:  Delta på plats hos SIS Konferens, plan 9, Torsplan, Solnavägen 1E, 113 65 Stockholm.

Eller digitalt deltagande via Zoom. Mer information kommer efter anmälan

Begränsat med antal platser så anmäl dig redan idag!

KOSTNADSFRITT

Anmäl dig senast 30 september 2024.

Till anmälan